Rechtsbijstand

Wat doe je als je een conflict krijgt na een verkeersongeval, terechtkomt in een burenruzie of onenigheid hebt met een webshop waar je iets hebt gekocht? Met een rechtsbijstandverzekering heb je recht op juridische hulp. Juridische experts geven advies in jouw zaak.

Wie zijn verzekerd?

Je kiest zelf wie je meeverzekert. Dat kan alleen voor jezelf zijn, voor jou en je partner of ook voor de kinderen. Ook als je kinderen studeren en uitwonend zijn, of in een verpleeginrichting wonen, zijn ze meeverzekerd op jouw gezinspolis. De enige voorwaarde is dat zij niet getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben. Ook is het belangrijk dat iedereen op de polis in Nederland woont. Vaak kunt u kiezen of u Europa of Werelddekking wilt. 

Module Consument en Wonen

Heeft u wel eens particuliere conflicten of last van burenruzies. Ook verschillende consumentenzaken zijn bij deze module gedekt.

Module Inkomen

Heb je een conflict met je werkgever? De juridische experts onderzoeken of jij in je recht staat en geven advies.

Module Verkeer

Onenigheid bij verkeersconflicten

Module Fiscaal en Vermogen

Sluit een extra module af als je veel te maken hebt met het kopen, verkopen of beheren van aandelen, opties, spaardeposito’s, obligaties, certificaten en andere financiële zaken.

Waarvoor ben je niet verzekerd?

De rechtsbijstand is alleen voor zaken die zijn ontstaan nadat je de verzekering hebt afgesloten. Het is daarom belangrijk om op tijd en ‘in goede tijden’ een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Verder is de rechtsbijstandverzekering ook niet voor zakelijke conflicten, als je verdacht wordt van een misdrijf of als je met opzet zelf de schade hebt veroorzaakt.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Twijfel je welke dekking het beste bij jouw situatie past? Neem gerust contact met ons op. We bespreken jouw persoonlijke situatie en nemen de opties met je door.