Reizen en recreatie / voertuigen

Op vakantie met eigen vervoer

Ga je heerlijk op vakantie met je eigen vervoer? Bijvoorbeeld met je caravan, camper of pleziervaartuig? Verzeker je voertuig goed, zodat je onbezorgd op reis gaat.

Caravanverzekering

De caravan is het populairste eigen vervoer tijdens een vakantie. Je caravan is in principe al WA-verzekerd. Als je deze aan de auto koppelt, ben je op de weg verzekert tegen schade die je anderen per ongeluk aanbrengt. Als je de caravan met de hand op de juiste plek duwt op de camping of in de winterstalling, ben je via je persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering verzekerd tegen schade aan eigendommen van anderen. Maar je caravan zelf is dan nog niet verzekerd tegen schade. Je hebt daarom keus uit de volgende dekkingen:

 

 • Beperkt casco (diefstal, inbraak, schade door brand of storm)
 • Allrisk (ook als je zelf per ongeluk schade veroorzaakt, wordt dit vergoed)
 • Bagage in de caravan
 • Pechhulp in het buitenland

Groene kaart

In sommige landen is het verplicht om een groene kaart mee te nemen voor je caravan. Deze groene kaart vraag je op bij de verzekeringsmaatschappij waar je auto is verzekerd.

Camperverzekering

Met een camper geniet je van optimale vrijheid tijdens je vakantie. Regel je camperverzekering daarom goed, zodat je zorgeloos geniet van je eigen vervoer. Je hebt keuze uit drie dekkingen voor je camper of kampeerauto:

 

 • WA-verzekering

  De Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is de verplichte basisverzekering voor je camper. Dit dekt alle schade die jij per ongeluk bij anderen veroorzaakt.
 • Beperkt Casco

  Naast de WA dekt deze verzekering ook schade door diefstal, brand, ruitschade en alle gevolgen van natuurschade, zoals ontploffingen, blikseminslag, storm en hagel.
 • Allrisk
  De Allrisk-dekking vergoedt alle schade aan je voertuig. Ook bij vandalisme of wanneer je de schade per ongeluk zelf hebt veroorzaakt.

Pleziervaartuigen verzekeren

Heb je een eigen boot? Dan is het verstandig om deze ook te verzekeren, zeker voordat je hiermee op vakantie gaat. Met de WA-verzekering voor je pleziervaartuig verzeker je de schade die je bij anderen veroorzaakt. Daarnaast kan je ook de schade aan je eigen pleziervaartuig verzekeren. Neem contact met ons op voor de dekking en voorwaarden.

 

Vergeet je reisverzekering niet

Ga je op vakantie met je eigen vervoer? Vergeet dan niet om ook een reisverzekering af te sluiten.