Verkeer en vervoer overig

Verzekering van alle voertuigen

Het is verplicht om al je voertuigen te verzekeren. De dekking kies je vervolgens zelf. Je kunt bij ons terecht voor de volgende verzekeringen.

Voertuigverzekeringen

Dekking voor je voertuig

Voor alle voertuigen op deze pagina kun je kiezen uit de volgende dekkingen:

 • WA-verzekering
  Dit is een basisverzekering. De WA-verzekering dekt uitsluitend schade aan de tegenpartij. Dit is een verplichte basisverzekering.
 • Beperkt Casco
  Hiermee verzeker je ook schade aan je eigen voertuig, zoals schade door brand, diefstal, ruitbreuk, storm en aanrijdingen met dieren
 • Allrisk-verzekering
  De Allrisk-dekking vergoedt alle schade aan je voertuig. Ook bij vandalisme of wanneer je de schade per ongeluk zelf hebt veroorzaakt.

Daarnaast heb je keuze uit aanvullende verzekeringen, zoals pechhulp, ongevallen- of schadeverzekering, rechtsbijstand en een no-claimbeschermer.

 

MOTORVERZEKERING

Je kunt je motorverzekering afsluiten voor een heel jaar. Kies je voor een Allrisk of Beperkt Casco-dekking, zorg dan voor een goed slot dat aan de beveiligingseisen van je verzekering voldoet.  Bij sommige maatschappijen is het ook mogelijk om een winterstop in te stellen. Als je de motor in de wintermaanden niet gebruikt, krijg je korting op je verzekering. Wij vergelijken de verschillende voorwaarden voor je.

Overweeg daarnaast ook aanvullende verzekeringen, zoals een ongevallenverzekering opzittende. Als je valt met een motor, is de kans op letselschade veel groter dan bij andere voertuigen. Een ongevallenverzekering keert een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden. Deze dekking geldt zowel voor de bestuurder als de bijrijder.

SCOOTERVERZEKERING / BROMFIETSVERZEKERING

Voor je wegrijdt op je brommer of scooter, is het belangrijk om deze goed te verzekeren. Veel scooterrijders kiezen voor een WA-verzekering. Dit is de basisdekking. Wil je je scooter ook tegen andere schade zoals diefstal verzekeren? Kies dan voor een extra dekking, zoals Beperkt Casco of Allrisk. Let er wel goed op dat je je scooter altijd voorziet van een goed slot. Dit is vereist als je de scooter ook tegen diefstal verzekert.

OLDTIMERVERZEKERING

Oldtimers worden anders gebruikt dan gewone auto’s. De auto wordt met veel liefde verzorgd en je rijdt hier meestal alleen recreatief mee. Daarom is een oldtimerverzekering veel goedkoper dan een gewone autoverzekering. Sommige verzekeraars stellen wel een aantal voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen:

 • Maximaal aantal kilometers per jaar
 • Niet voor dagelijks gebruik
 • Lidmaatschap van een oldtimerclub
 • Geen reizen naar het buitenland
 • Soms alleen te verzekeren als tweede voertuig

Offerte opvragen

De kosten voor je voertuigenverzekering hangen af van verschillende factoren. Neem daarom gerust contact met ons op. Wij vergelijken voor jou de gunstige voorwaarden en prijs van je verzekering.