Zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken

De keuze voor een zorgverzekering is niet altijd gemakkelijk. Welke zorgverzekering heb je nodig? Wie heeft de beste voorwaarden voor jouw situatie? Kan je voor alle behandelingen terecht bij zorgverleners bij jou in de buurt? En vooral: betaal je niet te veel? Met onze vergelijkingstool kun je zorgverzekeringen met elkaar vergelijken en afsluiten.

Basisverzekering

De basisverzekering is een verplichte zorgverzekering. Iedereen van achttien jaar of ouder heeft deze nodig. Jongeren tot achttien jaar zijn automatisch meeverzekerd met hun ouders. De inhoud van de basisverzekering verandert jaarlijks. Dit wordt vastgesteld door de overheid. De basisverzekering biedt altijd de basiszorg, zoals de kosten van de huisarts, het ziekenhuis en de apotheek. De kosten van een basisverzekering wisselen jaarlijks. Naast de kosten voor de verzekering heb je ook een verplicht eigen risico. Hoe hoger je eigen risico is, hoe lager je maandelijkse premie wordt.

Aanvullende zorgverzekering

Naast de verplichte basisverzekering heb je de mogelijkheid om je aanvullend te verzekeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Tandartskosten
  • Fysiotherapie
  • Brillen en lenzen
  • Zwangerschap en geboorte
  • Preventief medisch onderzoek

Bij de aanvullende verzekeringen is het ieder jaar de vraag: hoeveel zorg verwacht je nodig te hebben? Bij maandlenzen kan je vrij goed inschatten hoeveel geld je jaarlijks kwijt bent aan lenzen en vloeistof. Zo reken je snel uit of een verzekering voor brillen en lenzen rendabel is voor jou. En is de kans groot dat je kind binnenkort een beugel nodig heeft, dan is het mogelijk om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Sommige kosten kan je echter moeilijk inschatten.

Zorgverzekering vergelijken

Wil je snel en gemakkelijk de voorwaarden en kosten van zorgverzekeraars met elkaar vergelijken? Vul jouw gegevens hieronder in dan krijgt u een nieuwe aanbieding zodra de premies bekend zijn.